Vážení zákazníci, objednávky přijaté od 26. 7 do 4.8. budou expedovány 5.8. Děkujeme za pochopení. Váš Eleven tým.
Zákaznická podpora:+420 800 666 111info@eleven.cz
Měna
CZK

Jak vznikala kolekce Jizerská magistrála?

Na začátku prosince 2021 jsme do světa vypustili šest nových výrobků s motivem Jizerské magistrály, jejichž koupí máte možnost přispět na úpravu běžkařských tratí v Jizerských horách.

Co nás vedlo ke spojení v tomto projektu s Jizerská o.p.s. jsme vysvětlili v minulém příspěvku, ve kterém jsme celý vznik zdůvodnili a popsali.

Nyní bychom vám rádi ukázali, jak čepice, čelenky a multifunkční šátky vznikly u nás. Pojďme na to!

Grafika podle představ

Na úplném začátku byla pouze představa, jaké výrobky by běžkař ve stopě ocenil. Vše ostatní bylo na našem grafickém oddělení, jak se se vzhledem produktů vypořádá.

Z několika návrhů byl vybrán motiv, který se prolíná čepicemi, čelenkami i multifunkčními šátky. V samotném závěru grafické přípravy jsme se spolu s Jizerskou o.p.s. rozhodli, že místo jedné barevné varianty vytvoříme dvě – modrou a růžovou.

foto12

Sublimační tisk

Po odsouhlasení návrhu se grafika přesouvá o kus dál do tiskárny, která tiskne speciálním sublimačním inkoustem na přenosový papír.

foto7

foto4

Z tisku do lisu

Z potištěných papírů se design přenese na zvolený materiál tzv. sublimací – tedy odpařením.
Tisk společně s bílým materiálem projde sublimačním lisem, který je nastaven na určitý tlak a teplotu. Tím dosáhneme odpaření barvy v plynné formě z papíru přímo do vláken látky z polyesteru. Polyester má tuto jedinečnou vlastnost, že při určité teplotě, tlaku a času přijme odpařenou barvu do pórů svých vláken. Když poleví teplota a tlak, póry se uzavřou a odpařená barva zůstává dál nedílnou a trvalou součástí vlákna.
Proto se tato technologie používá na mnoho výrobků, kde chceme dosáhnout trvalé kvality tisku a barevnosti. Výroba sportovního oblečení a doplňků je jedna z nich.

foto8

foto1

lis

Výrobky ožívají v šicí dílně

Téměř poslední zastávkou všech výrobků je šicí dílna, kde naše šikovné švadlenky každý výrobek pečlivě sešijí a dají mu výsledný tvar.

foto2

Kontrola a expedice

Nikdy se nestane, že bychom naše výrobky odeslali bez kontroly. A stejně to bylo u výrobků pro Jizerskou magistrálu. Před označením štítkem s popisem a velikostí se kontroluje také kvalita ušití. Ta je pro nás vždy na prvním místě.

foto13

foto14

Výrobky Jizerská magistrála jsou vyrobeny výhradně v České republice, v Jablonci nad Nisou, a vznikaly s vědomím, že jsou ušity pro dobrou věc.

Nezbývá než popřát dlouhou a zasněženou zimu!