Vážení zákazníci, objednávky přijaté od 26. 7 do 4.8. budou expedovány 5.8. Děkujeme za pochopení. Váš Eleven tým.
Zákaznická podpora:+420 800 666 111info@eleven.cz
Měna
CZK

20 let v pohybu

Začátky na zeleném poli: Genesis značky Eleven

Založení firmy se datuje do roku 2004, kdy se dali dohromady 2 společníci s vidinou vybudování společného byznysu pod značkou ELEVEN. Název firmy vznikl z oblíbeného čísla 11, které jeden ze zakladatelů nosil na baseballovém dresu od začátku kariéry v roce 1993, nejprve u jabloneckých Klokanů, dále pak Bongo Liberec a následně Blesk Jablonec. Baseballové oblečení a zejména doplňky pro tento sport byly společně s ponožkami a kompletní nabídkou termoprádla prvními výrobky pod značkou Eleven. Firma fungovala v podstatě jako zprostředkovatel mezi výrobou a koncovým zákazníkem pod vlastní značkou. Chod firmy zajišťují 3 lidé.

zacatky-baseball-2

eleven-stanek

 

Komunitní růst a rozvoj Eleven

Na výše uvedený sortiment se navázalo oblečením pro cyklistiku. S tím souviselo i první stěhování firmy do větších prostor poblíž jabloneckého autobusového nádraží na podzim roku 2007, kde se zároveň rozjel projekt spinningového a fitbox centra pod značkou eRClub. Tím pomalu vznikala komunita lidí kolem značky Eleven a zároveň začaly přicházet poptávky po cyklistickém oblečení. Firma nabírá první zaměstnance do výroby a pracovní tým se rozrůstá na 7 lidí. Eleven nakupuje sublimační technologii pro potisk polyesterových materiálů a pomalu přebírá výrobu do vlastních rukou. Finální šití výrobků zajišťují externí firmy v Jablonci a Liberci.

eleven-cyklistika-2

  

Strategické kroky a mezinárodní expanze značky Eleven

Eleven se aktivně účastní formou prodejních stánků na cyklistických akcích a závodech a pravidelně se prezentuje na výstavě Sport Life v Brně, která v té době má velký dosah a návštěvnost. Akce byla vždy výjimečnou, jak po obchodní, tak po společenské stránce.

eleven-vystavy-2

Vznik e-shopu Eleven roku 2008 a s ním legendární cyklistické sety BIG EDICE. Tento jedinečný „signature“ design v letošním roce zažívá vzkříšení a dresy s touto grafikou budou již brzy dostupné! 

 

Dres Eleven Big-E je v nabídce v dámské a pánské verzi. Obě varianty můžeme již objednávat, dostupné budou od 11. května 2024!

big-edice-red 

V roce 2010 došlo ke spojení s jednou z externích šicích dílen z Jablonce a s tím souviselo i další stěhování do větších prostor, kde již byla výroba realizovaná od A do Z pod jednou střechou. Další významné navýšení šicích kapacit jsme získali v roce 2021, kdy Eleven kompletně přebírá dílnu v Kutné Hoře, včetně šikovných švadlenek.

Co se týká mezinárodního obchodu, tak hlavní „gamechanger“ nastal účastí na tehdy největší výstavě pro cyklo komunitu EUROBIKE v Německém Friedrichshafenu, v roce 2008, kde jsme prezentovali naše výrobky a zejména možnost velmi kvalitní zakázkové výroby, v podstatě bez jakéhokoliv množstevního omezení, která je kompletně realizovaná v České republice. V té době to bylo něco speciálního a jak se ukázalo, tak také zásadního pro další rozvoj firmy. Na výstavě jsme také hledali potenciální distributory z dalších evropských zemí a podařilo se nám naši působnost rozšířit do Francie, Rakouska, Beneluxu, Německa, Slovinska a Lotyšska. Náš největší současný distributor ze Slovenska se k nám připojil po maratonském Expu v Košicích v roce 2015.

To již byla firma přestěhovaná ve svém současném sídle. Ke stěhování došlo na podzim roku 2014. Je to tedy přesně 10 let na současné adrese, kde můžete navštívit i kamennou prodejnu s veškerým sortimentem Eleven.

spoluprace-vlajky